PDA

View Full Version : nv4_disp.dll ERROR?


jellydoughnut217
02-16-2006, 03:43 PM
lately while playing games on my pc i have had my pc crash and a blue error screen is displayed. This screen cites the file nv4_disp.dll as the problem. I have looked around the internet and found that numerous other people have had this problem before. I was wondering if anyone here has this problem, and if anyone knows what causes it or how to fix it?

Specs:
Athlon 64 X2 4400+
7800GT OC (latest drivers)
1 gig dual channle ram

Homizide
02-16-2006, 04:48 PM
it has to do with the graphics card, try A)update drivers B)Add approximatley 128mb of ram c)totally redo the hard drive which I dont think you should do unless it really bothers you.

Oh and a dll is a data type package used for rescources meaning it got corrupted some how. hopes this helps. ;) :D

edit: or just reinstall the card/software.

Caboose
02-16-2006, 05:33 PM
If you haven't already as homizide said update your video drivers. especially if you have ati. They recently put an updated driver up.

Homizide
02-16-2006, 05:40 PM
well the name is nv4_disp.dll which would most likley mean navidia type 4.dll is missing, so I doubt its ati but if it is choke my chicken.

HostMaster
02-17-2006, 12:21 PM
I get something similar on mine too. but only when I play FPS games. WoW doesnt do it.

Homizide
02-17-2006, 08:20 PM
Probably because of advanced shaders, if you mean stuff like half life2, far cry ect.

Homizide
02-22-2006, 01:31 PM
So is it fixed?

jellydoughnut217
02-22-2006, 08:06 PM
nope, but someone told me to switch back to any 78.XX drivers if you have dual core, because some bug causes that error.

Hi BOb
02-23-2006, 07:44 AM
ATI software it the worst thing in the world they're divers suck. Ati #1 band that dont care about they're buyers

jellydoughnut217
02-23-2006, 03:27 PM
ATI software it the worst thing in the world they're divers suck. Ati #1 band that dont care about they're buyers

....its an nvidia card lol (NV4)

Homizide
02-24-2006, 06:03 PM
you have dual core amds? Cuz that will screw with it big time.. if ya dont have enough ram.

jellydoughnut217
02-25-2006, 10:54 AM
yeah i have the 4400+ and 1 gig of pc3200

Homizide
02-25-2006, 11:10 AM
It might be the ram, im on a 7800gtx sli, with pentium ds, and 2 gigs of ram, and it doesnt crash.

jellydoughnut217
02-25-2006, 11:45 AM
so do you get the crashes too sometimes? or have u ever gotten it?

Homizide
02-27-2006, 03:06 PM
nope. :D never...